Rumor 76

Rumor 76      Utrecht    zaterdag  22 februari  2014

Rumor76 web

Okkyung Lee – Moira
Les Trucs – RASA
Shackleton – RASA
After party met David Douglas  – RASA

Okkyung Lee – Moira
Cellist Okkyung Lee is een van de meest dynamische krachten in de geïmproviseerde muziek van vandaag. Een onverschrokken en krachtige performer wiens spel een liefde voor geluid, uitgebreide  techniek en elementen uit de alternatieve, eigentijdse compositie met elkaar verbindt. Met behulp van haar klassieke opleid¬ing verenigt ze jazz, tra¬di¬tionele Koreaanse muziek en noise met ver doorgevoerde technieken. Sinds haar verhuizing naar New York in 2000 heeft ze met talrijke artiesten gespeeld en opnames gemaakt, waaronder Derek Bai¬ley, Nels Cline, Thurston Moore, Jim O’Rourke, Laurie Anderson en John Zorn, om een paar te noemen. Voor haar meest recente CD Ghil heeft ze samengewerkt met Lasse Marhaug.

Okkyung Lee – cello         WEB

Les Trucs – RASA
Les Trucs zijn een elektronisch mens/ding orkest. Door ogenschijnlijk vertrouwde geluiden van hun gebruikelijke context te vervreemden, door overdrijving middels het bewust gebruik van clichés en de afbraak van structuren, proberen ze een platform te ontwerpen om gebruikelijke luister- en dansgewoontes te herzien. Bij deze poging veranderen muzikanten en geluidproducerende apparaten gewoonlijk in een symbiotisch samenspel van knoppen, controlemechanismen en handen-en-voeten, waardoor het onmogelijk wordt te traceren wie uiteindelijk wie bestuurt. Voor wie behoefte heeft aan een korte muzikale typering, kan Les Trucs grofweg gekarakteriseerd worden als een R n B versie van Klaus Nomi en Wendy Carlos.

Charlotte Simon & Zink Tonsur: verschillende elektronische gadgets.      WEB

Shackleton – RASA
Shackletons onconventionele kijk op uitgebreide baslijnen en complexe beats valt niet gemakkelijk in een categorie onder te brengen en dat zal niet veranderen. Hij is beroemd geworden als een van de oprichters van Skull Disco, dat deel uitmaakt van een nieuwe generatie enorm invloedrijke Britse labels. Het is tevens een vroege indicator van de veerkracht en duizelingwekkende mogelijkheden van het dubstep virus. Shackleton is in 2008 verhuisd naar Berlijn. Vanuit zijn studio in het voormalige DDR omroepgebouw vervaardigt hij ritmes die nieuwe werelden mogelijk maken. Shackleton blijft zijn geluid nog steeds verder verfijnen. Zijn handelsmerk: broeierige atmosferen, ingewikkelde raamwerken van  percussie en warme, omhullende, secundaire baslijnen.

Shackleton – live set    WEB

After party met David Douglas  – RASA
De in Utrecht werkzame producer David Douglas deelt meer dan alleen zijn naam met de 19e-eeuwse Schotse botanicus. Net als zijn voorganger wordt deze beat muziek producerende twintiger geïnspireerd door de grootsheid van de natuur. De natuur is zijn muze bij het creëren van rijke, atmosferische klanken. In zijn debuut album, Royal Horticultural Society,  verkent Douglas de grenzen van disco, bass, techno en ambient muziek.

David Douglas – live set   WEB

Informatie en reserveren: [email protected] / 030-2382080 / www.rumor.nl
————————————————————————————————————
Met dank aan: Moira, RASA, Gaudeamus, Gemeente Utrecht, KF Heinfonds, Fentener van Vlissingen Fonds, Elise Mathilde Fonds, SNS Reaal Fonds